Jump to content
Adobe Stock 566922421

Idrottsanläggningar, badhus och sporthallar

Att besöka en sporthall eller ett badhus som inte har en hjärtstartare (AED) eller ett första hjälpen kit tillhör nog ovanligheterna. Vi på Ferno Norden tar detta ett steg längre och tittar ofta på helhetslösningar utifrån vår långa erfarenhet inom akutsjukvården och räddning. 

Har en ishall samma utrustningsbehov som ett badhus? Hur hanterar man evakuering upp eller ned för trappor vid händelse av strömavbrott eller brand. Finns det utrymmen som är svårtillgängliga? Kommer ambulansen eller räddningstjänsten enkelt fram till dessa utrymmen?

Adobe Stock 563987805

Skräddarsydd förstahjälp

På Ferno Norden har vi erfarenhet av att bedöma och sätta ihop nivån och bredden av förstahjälpsprodukter. Vi har utvecklat flexibla enheter som både kan monteras på vägg och snabbt användas vid behov. 

Alla enheter kan skräddarsys baserat på din verksamhet, och vi har till exempel färdigpackade förstahjälpsväskor för kampsport.

Första hjälpen produkter

VT237 jpg

Sjukvårdsväst EMS Molle röd

Utvecklad för att användas i krävande situationer med hög flexibilitet . Tillverkad av meshtyg för att ge en låg vikt samt ha en god ventilation....
5003000 jpg

Splint Ferno Flexsplint Röd/Grå

Flex Splint är precis så flexibel som namnet antyder. Flex Splint är alltid klar att användas på alla frakturer som behöver rörelsebegränsas. Tar l...
VT30611 PA jpg

Sjukvårdsväska packad förstahjälpen M2 Grön

Vi har 2 st DEMOPRODUKT i lager! Först till kvarn!  Tidigare pris 1.199 Kr. NU  862,50 Kr.  Spara  28 % !M2 är en väldigt p...
VT30613 PA jpg

Sjukvårdsväska packad förstahjälpen M3 Grön

M3 är den perfekta väskan för företaget eller idrottslaget som behöver en ordentlig förbandsväska där “allt” får plats. Väskan efterfrågas även av ...
VT200 PA jpg

Sjukvårdsväska packad förstahjälpen ryggsäck Röd

Den här ryggsäcken blev snabbt en favorit bland våra kunder då den är både enkel och överskådlig!  Ryggsäcken är väl avdelad och de totalt 11 inneh...
VT211 KP jpg

Kampsport Premium packad

Kampsport Premium är en packad sjukvårdsväska specifikt framtagen för kampsporter med syfte att fungera både i träningslokalen och på tävling...
VT211 KB jpg

Kampsport Bas packad

Kampsport Bas är en packad sjukvårdsväska specifikt framtagen för kampsporter med syfte att fungera både i träningslokalen och på tävlingar....
VT30613 jpg

Sjukvårdsväska idrott förstahjälpen M3 Grön

Den perfekta väskan för företaget eller idrottsl...
VT211 jpg

Sjukvårdsväska akutväska kompakt Röd

Akutväska med bra översikt och gott om utrymme. En kompakt och genomtänkt sjukvårdsväska som lämpar sig för arbetsplatser och industrier såväl som ...
Adobe Stock 727568660

Pågående dödligt våld PDV och STB

PDV (Pågående Dödligt Våld) och STB (Stoppa Blödningen) är begrepp som blir mer vanliga. Stora publika sammankomster är en riskfaktor som fler och fler arrangörer uppmärksammar. Att kunna stoppa en allvarlig blödning är en livsavgörande åtgärd som måste ske så snart som möjligt efter en skada.

Rätt utrustning som är enkel att använda och samtidigt är effektiv. Vi packar anpassade lösningar till ambulans, polis, räddningstjänst, skolor och idrottsanläggningar/idrottsföreningar.

PDV och STB utrustning

Adobe Stock 334973680

Evakuering

Idag är det en självklarhet att idrottsanläggningar är tillgängliga för alla. Vad gör vi när vi snabbt måste evakuera, till exempel vid brandlarm? Om hissarna inte kan användas?

Om någon faller och skadar sig under evakuering och inte kan gå själv? Vi erbjuder flera olika lösningar för att kunna transportera personer säkert och ergonomiskt upp och ner för trappor eller ut från trånga områden.

Evakueringsutrustning

Dsc0610 grande 970x647 20190714200055 OPT

Vattenlivräddning

Att få ut en skadad eller medvetslös person ur vatten kan vara krävande utan rätt utrustning. Misstanke om skada efter exempelvis dykning kan ställa ytterligare krav på hanteringen. 

För räddning i vatten har vi unika produkter utvecklade i samarbete med användare, som Pool Extrication Board (PXB) och Ferno XT Floating bår, vilket bidrar till att säkra nacke och rygg. Vi har också produkter för att förhindra nedkylning.

Produkter för vattenlivräddning

Adobe Stock 128693844

Hjärt-lung räddning (HLR/AED)

Att ha en hjärtstartare (AED) tillgänglig på idrottsanläggningen eller föreningen är nästan en standard idag. Vi erbjuder bra lösningar med inbyggda självtester, smart förvaring och tydlig märkning. Kontinuerlig utbildning i HLR är viktig för att behålla kunskapen. 

Att investera i egna träningsdockor för HLR sparar både tid och pengar för verksamheten över tid. Vi har kostnadseffektiva träningsdockor med inbyggda funktioner för både barn och vuxna.

Produkter för hjärtlung räddning (HLR/AED)

Adobe Stock 247497021

Bårar

Att kunna flytta en skadad person så skonsamt som möjligt kräver ofta användning av en bår. Detta kan variera från en enkel bår eller ryggbrikett till delbara Scoop-bårar eller räddningsbårar. 

Det kan vara utmanande att välja rätt typ av bår, och det är viktigt att överväga behoven och eventuella begränsningar. Är ambulansbåren tillgänglig hela vägen? Behöver vi kunna flytta en skadad person till en säkrare plats medan vi väntar på hjälp?

Frågor? Kontakta oss direkt!

Ferno norden 12
qr code for Svante Lagerlöf
Name
Svante Lagerlöf
Position
Product Specialist
E-mail
svante@fernonorden.com
Phone
+46 0 520 420 205
Anna
qr code for Anna Tranberg
Name
Anna Tranberg
Position
Product Specialist
E-mail
anna@fernonorden.com
Phone
+46 0 520 420 200
Ferno norden 9
qr code for Anders Åberg
Name
Anders Åberg
Position
Customer Service Manager
E-mail
anders@fernonorden.com
Phone
+46 0 520 420 200
Ferno norden 18
qr code for Pierre Kördel
Name
Pierre Kördel
Position
General Manager
E-mail
pierre@fernonorden.com
Phone
+46 0 520 420 201

© 2024 Ferno Norden